کاهش ابتلا به افسردگی پس از زایمان با زایمان بدون درد

کاهش ابتلا به افسردگی پس از زایمان


کاهش ابتلا به افسردگی پس از زایمان با زایمان بدون درد

آیا تا به حال در مورد کاهش ابتلا به افسردگی پس از زایمان با زایمان بدون درد چیزی شنیده‌اید؟ تحقیقاتی که در خصوص افسردگی و مشکلاتی از این قبیل انجام شده نشان می‌دهد که از هر ۵ نفر ۱ نفر به‌دلایل مختلفی دچار مشکلات روحی مانند افسردگی می‌شود. همه افراد در طول زندگی خود با چالش‌های زیادی مواجه می‌شوند، که این امر می‌تواند در شروع مشکلات روانی از جمله افسردگی تاثیرگذار باشد.

بهتر است در صورت ابتلا به این مشکل، افراد در خصوص درمان، اقدامات لازم و به‌موقع را انجام دهند تا از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری شود.

در سال ۲۰۲۰ با توجه به شیوع ویروس کرونا این چالش در همه افراد ایجاد شده است. حال این استرس و تنش در خانم‌های باردار به‌دلیل شرایط ویژه‌ای که نسبت به سایر افراد دارند، دو چندان شده است.

افسردگی با زایمان چه ارتباطی دارد

تحقیقات زیادی در این خصوص انجام شده است تا متوجه ارتباط افسردگی و زایمان شوند یا در واقع متوجه شوند مادران به چه علت دچار افسردگی پس از زایمان می‌شوند؟ 

ابتدا باید بگوییم این مشکل با شرایط فعلی که کرونا شیوع بالایی پیدا کرده است، می‌تواند به تنهایی دلیل شروع یک تنش و در نهایت ایجاد افسردگی در مادران باشد.

نتایج تحقیقات به این گونه بوده است که پروسه زایمان به‌عنوان یک ریز فاکتور و شروع افسردگی پس از زایمان مرتبط است؛ چراکه، زایمان می‌تواند یکی از دردناک‌ترین وضعیت‌هایی باشد که خانم‌ها در طی زندگی خود تجربه می‌کنند. 

اینگونه حدس زده می‌شود که چون مادران در پروسه زایمان دردهایی را در ناحیه زیر شکم، لگن و پرینه تجربه می‌کنند، امکان ابتلا به افسردگی پس از زایمان در آنها بیشتر خواهد بود.

این دردها می‌تواند احساسات مادران را تحت تاثیر قرار دهد و در نهایت منجر به افسردگی پس از زایمان شود. افسردگی پس از زایمان ۱۰ تا ۱۵ درصد از مادران را تحت تاثیر قرار می‌دهد که شدت این مشکل در هر فرد متفاوت است.

بیشتر بخوانید: آیا زایمان طبیعی بی‌درد عوارضی دارد؟

کاهش ابتلا به افسردگی پس از زایمان طبیعی

افسردگی پس از زایمان چه علائمی را به‌همراه دارد

علائم ناشی از این مشکل می‌تواند به صورت گسترده ایجاد شود که در هر فرد متفاوت خواهد بود:

  • اختلال و نامنظمی هنگام خواب
  • استرس و اضطراب
  • کاهش یا افزایش وزن
  • در موارد شدید ایده‌های آسیب رساندن به خود، خانواده یا نوزاد

افسردگی پس از زایمان در اغلب مواقع از ۴ تا ۶ هفته پس از زایمان ایجاد می‌شود و ممکن است ۳ تا ۶ ماه ادامه داشته باشد.

تاثیر اپیدورال و اسپاینال در افسردگی پس از زایمان

همانطور که گفته شد دردهایی که مادر در طی زایمان احساس می‌کند، می‌تواند نقطه عطف و شروعی برای افسردگی باشد. به همین جهت حدس زده می‌شود که انجام زایمان به روش اپیدورال خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان را کاهش دهد.

شاید برای شما سوالی ایجاد شود که منظور از روش اپیدورال چیست؟ همانطور که خوب می‌دانید مادران در طی زایمان طبیعی دردهای بسیار شدیدی را تجربه می‌کنند؛ اما اگر زایمان طبیعی بدون درد انتخاب مادران باشد، قطعا زایمان راحت و بدون مشکلی را خواهند داشت.

به این صورت که متخصص بیهوشی در ابتدای پروسه زایمان با تزریق اپیدورال از طریق کاتتر درد مادر را در طی زایمان به‌ حداقل و در برخی از افراد به صفر می‌رساند.

در روش اسپاینال نیز به همین صورت است که مادر در طی زایمان سزارین دردی را احساس نمی‌کند و در نهایت خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان به حداقل خواهد رسید.

تمامی این اطلاعاتی که برای شما ذکر کردیم بر اساس تحقیقاتی‌ست که در بالای ۵۰۰ نفر از مادران انجام شده است. زایمان به‌ روش اپیدورال یا اسپاینال و به‌طور کلی زایمان‌هایی که به‌صورت بی دردی یا به روش بی حسی نخاعی انجام می‌شود، منجر به کاهش ابتلا افسردگی پس از زایمان خواهد شد.

بنابراین، می‌توان اینگونه نتیجه گرفت اگر از هر یک از روش‌های بی دردی نخاعی برای مادران به کار گرفته شود، ممکن است بتوان از افسردگی پس از زایمان جلوگیری کرد.

افسردگی پس از زایمان

افسردگی پس از زایمان چقدر طول می کشد

همانطور که گفته شد این مشکل پس از زایمان در همه مادران ایجاد نمی‌شود، در حقیقت این توضیحات به این منظور نیست که همه مادران قطعا پس از زایمان دچار افسردگی می‌شوند. 

در صورتی که مادری علائم افسردگی پس از زایمان را داشته باشد، در اغلب مواقع ۱ الی ۲ هفته برطرف می‌شود؛ اما در موارد جدی‌تر ممکن است ۳ تا ۶ ماه و در وضعیتی شدیدتر تا سال‌ها ادامه داشته باشد.

در این مواقع بهتر است مادر جهت رفع مشکل و درمان خود به پزشک مراجعه کند تا درمان برای او انجام گیرد و از ایجاد مشکلات جدی‌تر جلوگیری شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *