آیا با انگشت ماشه ای یا تریگر فینگر آشنایی دارید
شاید شما هم پس از فعالیتهای پرتکرار با انگشتان دست، دچار انگشت ماشه ای شده باشید؛ اما با اسم آن آشنا نبودهاید. در واقع این مشکل حالتی است که انگشتان شما هنگام باز و بسته شدن گیر میکنند. عملکرد انگشتان دست همانند ماشه ای است که ناگهان آزاد میشود.
اگر اطلاعی در رابطه با این عارضه ندارید، ادامه با ما همراه باشید تا هر آن چیزی را که لازم است بدانید، برای شما بگوییم.
منظور از انگشت ماشه ای چیست
انگشت ماشه ای بهدلیل التهاب تاندونیست که وظیفه خم کردن انگشت شما را دارد و منجر به درد و حساسیت در انگشتان شما میشود. این وضعیت حرکات انگشتان شما را محدود میکند.
انگشت ماشه ای چه علائمی دارد
علائم اولیه شایع ناشی از این بیماری شامل موارد زیر است:
- احساس درد طولانی مدت در پایین انگشت شست یا در دیگر انگشتان
- برآمدگی یا توده در اطراف انگشتان، نزدیک کف دست
- صدای کلیک کردن از انگشتان هنگام باز و بسته شدن
- احساس سفتی در انگشتان به خصوص هنگام صبح
- حساسیت در اطراف انگشتان
اگر درمان به موقعی برای این بیماری انجام نگیرد، امکان پیشرفت آن وجود دارد.
علت ایجاد انگشت ماشه ای چیست
انگشت چندین استخوان کوچک دارد. تاندونها این استخوانها را به عضلات متصل میکنند، هر تاندون توسط غلاف محافظت شده است. انگشت ماشه ای زمانی اتفاق میافتد که غلاف تاندون دچار آسیبدیدگی و التهاب شود. اگر طی مدت زمان طولانی غلاف تاندون تحریک شود، باعث زخم، ضخیم شدن و گره تاندون میشود، در نهایت حرکت تاندون مختل خواهد شد.
چه افرادی در معرض خطر انگشت ماشه ای قرار دارد
طبق تحقیقاتی که انجام شده خانمها بیش از آقایان دچار چنین عارضهای میشوند. سایر عوامل خطرساز به شرح زیر است:
- افراد بین ۴۰ تا ۶۰ سال
- افراد مبتلا به دیابت
- کم کاری تیروئید
- آرتریت روماتوئید
- افراد مبتلا به سل
انجام فعالیتهای پرتکرار مانند نواختن ساز موسیقی، تایپ کردن و… نیز میتواند دست را خسته کند و فرد را بیش از سایرین در معرض خطر انگشت ماشه ای قرار دهد.
انگشت ماشه ای چگونه تشخیص داده میشود
زمانی که به فوق تخصص درد مراجعه میکنید، ابتدا پزشک در خصوص علائم شما سوالاتی خواهد پرسید و سپس معاینات فیزیکی را انجام میدهد. انگشتان شما را باز و بسته میکند تا قفل شدن انگشتان را مورد بررسی قرار دهد. معمولا برای تشخیص این بیماری نیاز به تصویربرداری نیست.
انگشت ماشه ای چگونه درمان میشود
چندین راهکار درمانی برای رفع این مشکل وجود دارد که در ادامه همه موارد را برای شما ذکر خواهیم کرد:
درمانهای خانگی
درمانهایی که در نظر گرفته شده، بسته به شدت عارضه متفاوت است که باید نوع مناسبی را برای خود در نظر داشته باشید. درمانهای خانگی شامل موارد زیر است:
- اگر فعالیتهای تکراری با دستان خود انجام میدهید، باید به مدت ۴ تا ۶ هفته استراحت کنید.
- برای محدود کردن حرکت و استراحت دادن به دست از بریس یا آتل استفاده کنید.
- از کمپرس گرم و سرد برای کاهش تورم استفاده کنید.
- چندین بار در روز دستان خود را در آب گرم قرار دهید تا تاندونها و عضلات شل شود.
- انگشتان خود را به آرامی باز و بسته کنید تا دامنه حرکات شما افزایش یابد.
عمل جراحی
اگر در مواقع نادر، بیمار با روشهای خانگی و دارو درمانی بهبود پیدا نکند، پزشک ممکن است عمل جراحی را به بیماران پیشنهاد دهد. در واقع طی عمل، برشی در کف دست زده میشود و سپس غلاف تاندون را که سفت شده است، برش میدهند.
زمانی که غلاف تاندون بهبود یابد، این قسمت شلتر میشود و انگشتان به آرامی حرکت میکنند. در عملهای جراحی پزشکان متخصص بیهوشی نقش موثری را ایفا میکنند.
بهبودی کامل پس از عمل ممکن است از چند هفته تا شش ماه طول بکشد. پزشک تمرینات فیزیوتراپی را برای رفع سفتی انگشتان دست پس از جراحی توصیه میکند. معمولا بیماران طی چند روز به فعالیتهای عادی خود باز میگردند. طی مدت ۷ الی ۱۴ روز بعد بخیهها کشیده میشوند.
کلام آخر
با تغییر شیوه زندگی و پرهیز از برخی از عادتهای غلط، انگشت ماشه ای برطرف میشود. تزریق کورتیکو استروئیدها برای درمان بسیار موثر است؛ اما امکان بازگشت علائم وجود دارد. بر اساس مطالعاتی که در این زمینه انجام گرفته است، محققان متوجه شدهاند که ۱۲ ماه پس از تزریق کورتیکو استروئیدها علائم نیمی از افراد پس از چندین ماه بازگشته است و نیاز به تزریق مجدد دارند.
بدون دیدگاه