آب آوردن مچ پا – افیوژن مفصل مچ پا

آب آوردن مچ پا
در این محتوا چه میخوانیم؟

آب آوردن مچ پا که به عنوان افیوژن مفصل مچ پا شناخته می‌شود، معمولا به دنبال تجمع مایعات اضافی در بافت نرم اطراف مفصل ایجاد می‌شود.

با وجود اینکه افیوژن مفصل می‌تواند در هر قسمتی از بدن ایجاد شود؛ اما مچ یکی از شایع‌ترین قسمت‌هایی است که این عارضه رخ می‌دهد.

علت آب آوردن مچ پا چیست

دلایل مختلفی می‌تواند در ایجاد تورم مفصل نقش داشته باشد. برخی از شایع‌ترین دلایلی که منجر به آب آوردن در ناحیه مچ پا می‌شود به شرح زیر است:

عفونت

زمانی که یک مفصل عفونی شود، پر از چرک خواهد شد. این نوع از عفونت خطرناک است و گاهی باعث آسیب دائمی به مفصل می‌شود. بیماری‌های التهابی مانند آرتریت روماتوئید یا نقرس می‌تواند منجر به تورم در مفصل مچ پا شود.

التهاب

بیماری‌های التهابی مانند نقرس و آرتریت روماتوئید می‌تواند منجر به تورم مفصل مچ پا شود. در اغلب مواقع عفونتی که در مفصل رخ می‌دهد، به دنبال آرتریت سپتیک ایجاد می‌شود.

گاهی عفونت به دلیل روش درمانی پزشکی تهاجمی یا وجود یک زخم باز مانند پارگی عمیق برای جایگزینی مفصل ایجاد می‌شود. ادم و افیوژن مفصل به دلیل عفونت سیستمیک رخ می‌دهد، این بیماری از طریق جریان خون در بدن پخش می‌شود.

معمولا علائم آرتریت سپتیک شدید بوده و در صورتی که علت آب آوردن مچ پا عفونت باشد، به سرعت علائم آشکار می‌شود. این وضعیت به خصوص هنگام حرکت دردناک است. علائم دیگری مانند احساس گرمی، قرمزی و تب به صورت مکرر رخ می‌دهد.

افیوژن مچ پا

تروما یا آسیب

آسیب به رباط‌ها یا استخوان‌های مچ پا می‌تواند در آب آوردن مچ پا نقش داشته باشد. گاهی اتفاقاتی مانند تصادفات رانندگی، زمین خوردن یا ضربه مستقیم باعث آسیب می‌شوند.

آسیبی مانند منیسک ممکن است استخوان و بافت همبند مانند رباط‌ها، تاندون‌ها یا غضروف مفصل را تحت تاثیر قرار دهد.

فعالیت یا استفاده بیش از حد

در صورتی که مفصل به دنبال فعالیت‌های مکرر کار کند، احتمال ایجاد تورم در این ناحیه از پا وجود دارد. فشار مداومی‌ که روی مفصل وارد می‌شود، می‌تواند باعث آب آوردن ناحیه مچ پا شود.

بورسیت و تنوسینوویت در صورت آسیب مکرر می‌تواند باعث ایجاد ترشح مفصل شود.

چگونه تشخیص داده می‌شود؟

در اغلب مواقع آب آوردن مچ پا یا همان افیوژن با تصویربرداری اشعه ایکس یا MRI تشخیص داده می‌شود. ام آر آی تصویر سه بعدی به پزشک ارائه می‌دهد که بررسی دقیق‌تری از مچ پا داشته باشد و معمولا پزشک این نوع تصویربرداری را برای تشخیص ترجیح می‌دهد.

با این روش می‌توان تشخیص داد که آیا استخوان یا رباط آسیب‌دیده‌ای باعث ایجاد تورم شده است یا خیر.

تشخیص آب آوردن مچ پا

چگونه درمان می‌شود؟

روش‌های مختلفی برای آب آوردن مچ پا وجود دارد که با توجه به علت ایجاد آن راهکارهای درمانی موثری برای بیمار در نظر گرفته می‌شود.

بسته به دلیل ایجاد عارضه، داروهای خوراکی مانند استروئیدها یا آنتی بیوتیک‌ها می‌تواند به رفع تورم مفصل کمک کند. 

تنها در مواقع نادر ممکن است پزشک یک عمل جراحی را برای تخلیه مفصل افیوژن جهت کاهش تورم توصیه کند. در صورت نیاز برای بررسی بیشتر مایع تخلیه شده به آزمایشگاه فرستاده می‌شود.

گاهی به بیماران توصیه می‌شود که از روش‌های درمانی خانگی و داروهای خوراکی برای کنترل شرایط خود استفاده کنند. استفاده از کمپرس یخ به کاهش درد ناشی از تورم آسیب‌دیدگی کمک می‌کند. کمپرس گرم برای افراد که تورم ناشی از آرتروز را تجربه می‌کنند، روش درمانی موثری است.

همچنین توصیه می‌شود به مچ پای خود استراحت دهید و از وارد کردن وزن سنگین به مفصل آسیب‌دیده خودداری کنید. دقت به این نکات به تسریع روند بهبودی کمک می‌کند.

ممکن است خون و دیگر قسمت‌های بدن به دلیل ترشحات دچار عفونت شده باشند. عفونت مفاصل در صورت عدم درمان سریع می‌تواند باعث مشکلی غیر قابل بازگشت برای مفاصل شود.

مطالب مرتبط: شلی مفاصل یا اختلال هایپرموبیلیتی

درمان افیوژن مچ پا

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر دچار آب آوردن مچ پا شده‌اید و علائمی مانند بی‌حرکتی، تب یا بی حسی را تجربه می‌کنید، باید برای بررسی به پزشک مراجعه کنید. این موارد می‌تواند نشانه آسیب جدی یا عفونت باشد که نیاز به درمان فوری دارد.

اگر تورم مچ پا بهبود پیدا نکرد و همراه با علائم دیگری مانند سفتی، قرمزی و درد بود، می‌تواند نشانه بیماری آرتریت باشد. پزشک معمولا آزمایش‌های تصویربرداری را برای بررسی تعیین علت تورم و درد را به بیمار توصیه می‌کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Search
راه‌های ارتباط
  • ۰۲۱-۸۸۶۶۲۶۰۴

    شماره تماس

  • ۰۲۱-۸۸۶۶۲۶۰۳

    شماره تماس

  • ۰۹۲۱-۲۱۶۸۱۶۸

    شماره تماس

  • ۰۹۳۵-۴۳۳۱۳۱۳

    شماره تماس

  • تهران، جردن، بعد از میرداماد خیابان قبادیان غربی، پلاک ۹، طبقه ۱، کلینیک درد راد

    آدرس مطب تهران

  • البرز، کرج، خیابان ٤٥ متری گلشهر، ارغوان غربی، بیمارستان مریم، کلینیک درد

    آدرس مطب کرج

درباره دکتر
درمان دردهای مزمن

دکتر محمد حسین دلشاد فلوشیپ فوق تخصصی کنترل درد، سال‌ها تجربه در زمینه کنترل دردهای شدید کمر و ستون فقرات دارند. فرایند کنترل درد، پروسیجرها و بلوک‌های عصبی با هدایت سونوگرافی در اتاق عمل به روش جراحی بسته انجام می‌شود. در کلینیک درد به درمان‌ بیمارانی می‌پردازند که به هر دلیلی قادر به انجام عمل جراحی باز نیستند، مانند افرادی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای، مشکلات قلبی یا انجام اعمال جراحی در گذشته هستند.