دردهای تیر کشنده تا نوک انگشتان پا
برخی از افراد زمانی که از خواب بیدار میشوند از درد تیر کشنده در پا گلایه دارند. گاهی درد تیر کشنده در قسمت لگن، پشت ساق پا یا حتی در انگشتان پا احساس میشود.
ممکن است چنین دردهایی مانع از انجام فعالیتهای روزمره شود و برای بیمار بسیار آزاردهنده باشد. معمولا درد هنگام نشستن، رانندگی، کار کردن یا حتی راه رفتن با فرد همراه است.
در صورتی که بیمار با چنین علائمی به پزشک فوق تخصص درد مراجعه کند، او احتمال ایجاد چندین بیماری را میدهد که با بررسیهای بیشتر و معاینه فیزیکی که انجام میشود، علت دقیق مشخص خواهد شد. اگر شما جز آن دسته از افرادی هستید که اینگونه علائم را دارید، با ما همراه باشید تا اطلاعات کافی در این خصوص در اختیار شما قرار دهیم.
عواملی که منجر به دردهای تیر کشنده تا نوک انگشتان پا میشود
مواردی که برای شما ذکر خواهیم از دلایل رایجیست که منجر به دردهای تیر کشنده در پا میشود که تنها پزشک متخصص قادر به تشخیص دقیق علت درد خواهد بود:
گرفتگی عضلات
اگر گرفتگی در پا ایجاد شود، باعث درد در قسمت ساق پا، همسترینگ و عضلات چهارسر ران خواهد شد. علت ایجاد چنین مشکلی هنوز مشخص نیست، اما خستگی عضلات میتواند یکی از علل ایجاد درد در این قسمت از بدن باشد.
جراحت
آسیب به عضله، تاندون یا رباط پا منجر به درد میشود. در این مواقع زمانی که بیمار راه میرود، درد بیشتری را احساس میکند. این مورد میتواند علائم دیگری را بههمراه داشته باشد که به شرح زیر است:
- تورم
- قرمزی
- کبودی
رادیکولوپاتی
این علائم زمانی ایجاد میشود که عصب در ستون فقرات تحت فشار باشد و در نهایت منجر به درد کمر، لگن، ساق پا و انگشتان پا خواهد شد. رادیکلوپاتی میتواند در اثر آرتروز یا پارگی دیسک در ستون فقرات ایجاد شده باشد.
رادیکلوپاتی که به آن سیاتیک نیز گفته میشود، میتواند منجر به درد شدید و تیر کشنده بهسمت پاها تا نوک انگشتان شود. گرفتگی در موارد خیلی کمتر، بین لگن و باسن، نیمه شدید تا پشت ساق پا و در موارد شدیدتر تا نوک انگشتان پا ایجاد میشود، به این عارضه دردهای رادیکولار یا تیرکشنده نیز میگویند.
درمان سیاتیک بدون جراحی توسط دکتر محمد حسین دلشاد انجام میشود. در واقع با استفاده از تزریق درمان را برای بیماران انجام میدهند. با تزریقی که توسط پزشک انجام میگیرد، فشار از روی عصب درگیر شده برداشته میشود یا به حداقل میرسد، در نهایت درد بسیار کمتری احساس خواهد شد.
علائم دیگری که ممکن است همراه با درد تیر کشنده تا نوک انگشتان پا ایجاد شود، به شرح زیر است:
- کمردرد
- ضعف عضلانی
- سوزن سوزن شدن و بیحسی در پاها
اغلب افرادی که به این عارضه مبتلا هستند با کمی استراحت، مصرف داروهای مسکن و انجام ورزشهای کششی تا حدی بهبود مییابند. معمولا پزشک به بیماران توصیه میکند همراه با درمانی که برای رفع این مشکل انجام میدهند، فیزیوتراپی و انجام تمرینات ورزشی را در نظر داشته باشند.
از آنجایی که این عصب طولانیترین عصب در بدن است، از پشت لگن تا باسن و انتهای هر دو پا امتداد مییابد، به همین جهت هر زمانی که عصب این قسمت از بدن تحریک شود، باعث دردهای تیر کشنده تا نوک انگشتان پا میشود.
تصلب شرایین
گاهی زمانی که قلب دچار مشکل میشود، میتواند عوارضی مانند پا درد را بههمراه داشته باشد. بهعنوان مثال هنگامی که تصلب شرایین رخ میدهد، مواد چربی یا پلاک در رگها سفت میشود و در نهایت رگها باریک خواهند شد. تصلب شرایین میتواند منجر به بیماری شریان محیطی (PAD) شود که تنگی عروق و علائمی مانند پا درد ایجاد خواهد شد.
PAD، منجر به دردهای شدید در پا میشود که با فعالیت تشدید مییابد. گاهی درد ممکن است همراه با گرفتگی باشد که تا باسن گسترش مییابد. این عارضه علائم دیگری را بههمراه دارد که به شرح زیر است:
- کاهش رشد مو در پا
- پاهای سرد
- کاهش رشد ناخن پا
- کاهش سرعت ترمیم زخم
- اختلال نعوظ
- ریزش مو در اندامهایی از جمله پا یا دست
- کانگرن
نوروپاتی دیابتی
نوروپاتی دیابتی یک مشکلی طولانیمدت ناشی از دیابت است و منجر به آسیب عصبی میشود. زمانی که قندخون برای مدتی کنترل نشود، چنین عارضهای ایجاد خواهد شد. چنین آسیبی گاهی اوقات میتواند اعصاب پایین پاها را تحت تاثیر قرار دهد و باعث درد شود. نوروپاتی با علائم دیگری نیز همراه است:
- احساس سوزش
- ضعف عضلانی
- سوزن سوزن شدن و بیحسی
علت دردهای تیر کشنده تا نوک انگشتان پا چگونه تشخیص داده میشود؟
زمانی که به پزشک مراجعه میکنید، ابتدا در خصوص علائم شما سوال خواهد کرد. با توجه به علائم بیمار، تعداد دفعات ایجاد علائم و سوابق بیماری او تا حدودی علت ایجاد دردهای تیر کشنده را تشخیص میدهد. جهت اینکه تشخیص دقیق صورت گیرد، ممکن است به تصویربرداریهایی از قبیل MRI نیاز داشته باشد.
درمان دردهای تیر کشنده تا پا
درمان بستگی به علت ایجاد درد دارد. در برخی از موارد درد بدون درمانهای حرفهای درمان میشود. بهترین راه جهت رفع گرفتگی انجام حرکات کششی عضلات پا است که تا تسکین علائم باید تمرینات انجام گیرد.
در موارد دیگر پزشک ممکن است داروهایی جهت کاهش التهاب و درد برای بیمار تجویز کند. فیزیوتراپی از دیگر درمانهایی است که جهت بهبودی انعطافپذیری و قدرت پا انجام میگیرد.
23 پاسخ
سلام من چندساله پاهام از پنجه به انگشت ها درد داره و سوزن سوزن میشه و اگه داخل آب سرد بزارم دردش بیشتر و قرمز میشه لطفا اگه دارو یا راه درمانی داره بهم بگید وضع مالیم خوب نیس نمیتونم دکتر برم
در مورد شما به راحتی نمیشه که دارو تجویز کرد. اگر دیابت دارید اطلاع بدید، اگر MRI دارید ارسال کنید.
حتما باید نوار عصب عضله از هر دو پا بگیرید و مراجعه کنید.
دوست عزیز پدر من همینطور بود حتما غلظت و چربی خونتون رو چک کنین …برای تصفیه خون از فسد خون و حجامت میتونین کمک بگیرین .
سلام. بنده ۸ روزه که پلاتینم رو از مچ پای راست خارج کردم . اما حالا در ناحیه انگشتای کوچیک پام احساس گرفتگی میکنم و وقتی پام دراز میکنم در سه انگشت کوچک احساس درد و سوزش میکنم و وقتی که زیر قوزک بیرونی مچ پام رو دس میزنم گرفتگی روی انگشتام آزاد میشه ولی دوباره پام دراز میکنم باز درد و سوزش احساس میکنم
علت چی میتونه باشه ؟
اگر این مشکل هنوز هم ادامه داره، یک نوار عصب و عضله از هر دو پا بگیرید و مراجعه کنید. همچنین میتونید به واتس اپ هم ارسال کنید.
درود وقتتون بخیر. من گاها انگشت کوچک پای راستم به شدت تیر میکشه بخصوص وقتی بخوام پنچه پام رو برای راه رفتن خم کنم. یا با دست انگشت کوچک پام رو به طرف خارج پا حرکت بدم به شدت تیر میکشه. بطوریکه برای راه رفتن دچار مشکل میشم. ولی بعد از مدتی بهتر میشه. من در خارج از کشورم دانشجو هستم و به مدت تقریبا زیاد با دوچرخه مجبورم کار کنم و بارهای نسبتا سنگین رو به دفعات از پله ها بالا یا پایین ببرم. ممکنه این تاثیری داشته باشه؟ ممنونم ازتون.
با توجه به شرح حال، احتمالش زیاده که این مشکل از کمر باشه. لطفا با MRI از کمر مراجعه کنید.
سلام وقت بخیر
ببخشید من انگشت پام خیلی میسوزه و تیر میکشه و جدیدا از قسمت باسن تیر میکشه تا سر انگشت هام
دیابت هم دارم و اینکه مهره های کمرم هم چند تاش مشکل داره ممکنه از کمرم باشه؟
هم مربوط به کمر میشه هم دیابت. با نوار عصب و عضله مراجعه کنید.
سلام وقت بخیر مدتیه انگشتای پام درد دارن به همراه کشاله ران دو سمت پاهام به اضافه پای راستم انگشتای پام ک هم درد دارن هم سوزش باید چیکار کنم؟ دکتر هم رفتم جوابی نگرفتم
در مرحله اول باید نوار عصب و عضله در هر دو پا بگیرید و بعد مراجعه کنید.
سلام،
انگشت وسط پای راستم درست سر بند مفصل خیلی دردناک برای چند ثانیه تیر میکشه.هرچند روز یکبار گاهی چند بار اتفاق می افتد.
این چه علتی داره؟
دیابت هم ندارم اما دیسک دارم.
این درد ناگهانی و تیز در انگشت پا میتواند چند علت احتمالی داشته باشد:
نورومای مورتون: فشردگی یا التهاب عصب بین انگشتان پا که باعث درد ناگهانی و تیرکشنده میشود. این وضعیت بیشتر در ناحیه بین انگشتان دوم و سوم دیده میشود اما میتواند سایر انگشتان را هم تحت تأثیر قرار دهد.
آرتروز یا التهابات مفصلی: ممکن است مفاصل کوچک انگشت پا دچار التهاب شده باشند که باعث درد تیز و ناگهانی میشود. این مورد بیشتر در افراد با مشکلات ستون فقرات یا دیسک نیز مشاهده میشود.
درگیری عصبی ناشی از دیسک: با توجه به سابقه دیسک کمر، احتمال دارد فشاری روی عصبهایی که به پا میروند، وجود داشته باشد و باعث درد ارجاعی در انگشتان شود.
اگر این درد ادامه پیدا کرد مراجعه کنید.
سلام دیابت دارم مدتی هست نک انگشت وسط پای چپم حساس شده وقتی ب چیزی مثل پتو و یا جلوی کفش برخورد میکنه انگار خار نک انگشت پیام هست و تیر میکشه دلیل این چی میتونه باشه و مدتیه زانو درد هم دارم دلیل این زانو دردی ک دارم هست یا چیز دیگه ای هست
علائمی که اشاره کردید، مثل حس خار یا تیر کشیدن در انگشت پا، میتواند نشانه نوروپاتی دیابتی باشد، که یکی از عوارض شایع دیابت کنترلنشده یا طولانیمدت است. همچنین، زانو درد شما ممکن است به دلیل مشکلات مفصلی مانند آرتروز یا فشارهای ناشی از تغییر در نحوه راه رفتن باشد، بهخصوص اگر نوروپاتی روی تعادل یا توزیع وزن تأثیر گذاشته باشد.
اقدامات پیشنهادی:
قند خون را بهدقت کنترل کنید و در محدوده توصیهشده نگه دارید.
پاهای خود را بهطور منظم بررسی کنید تا از زخم یا عفونت احتمالی جلوگیری کنید.
برای درد و حساسیت انگشت از کفشهای طبی و نرم استفاده کنید.
به یک متخصص غدد یا نورولوژیست مراجعه کنید تا نوروپاتی دیابتی تأیید و درمان مناسب تجویز شود.
برای زانو درد، ممکن است نیاز به مراجعه به ارتوپد یا فیزیوتراپی باشد.
عدم رسیدگی میتواند مشکلات را تشدید کند، پس بهتر است هرچه زودتر اقدام کنید.
سلام انگشت کوچک پای راستم به شدت تیر میکشه علتش چی میتونه باشه
تیر کشیدن انگشت کوچک پا میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از شایعترین علل عبارتند از:
نوروپاتی محیطی: اگر دیابت یا مشکلات عصبی دیگری دارید، ممکن است عصبهای پا تحت تأثیر قرار گرفته باشند.
آسیب یا فشار به عصب: ممکن است به دلیل کفشهای تنگ یا فشار طولانیمدت روی پا باشد.
التهاب یا آرتریت: التهاب مفصل انگشت میتواند باعث تیر کشیدن و درد شود.
گرفتگی عضلات یا اسپاسم: که بهخصوص بعد از فعالیت بدنی زیاد یا کمبود مواد معدنی (مثل منیزیم و پتاسیم) رخ میدهد.
نقرس: اگر درد ناگهانی، شدید و همراه با تورم است، ممکن است به دلیل تجمع اسید اوریک باشد.
مشکل در ستون فقرات یا عصب سیاتیک: در صورت تیر کشیدن همراه با درد در ساق پا، ممکن است ناشی از تحت فشار قرار گرفتن عصب در کمر باشد.
توصیهها:
از کفش راحت و مناسب استفاده کنید.
کمپرس گرم یا سرد برای کاهش درد و التهاب امتحان کنید.
در صورت امکان، پاها را ماساژ دهید یا حرکات کششی انجام دهید.
اگر دیابت دارید، قند خون خود را کنترل کنید و پاهایتان را بهطور مرتب بررسی کنید.
برای بررسی دقیقتر به یک متخصص ارتوپدی یا نورولوژیست مراجعه کنید، بهویژه اگر درد ادامهدار یا شدید است.
مراقب پاهایتان باشید، چون دردهای جزئی گاهی میتوانند نشاندهنده مشکلات بزرگتری باشند.
ترو خدا اقای دکتر جواب بده. من یهوی ی دری گرفتم من پای راستم. فقط باستم او پاین مای چپم
درد میکنم انپول زدم افاقه نه کرد تور خدا بگو چه کنم. توان نیست چیزی چای برم بگو چه کنم منتظرم جواب بده😭
درد شدیدی که دارید میتواند ناشی از مشکلات جدی مثل فشار یا التهاب عصبی در ستون فقرات، یا حتی یک مشکل عضلانی-اسکلتی باشد. اگر این درد به پا یا دست شما تیر میکشد و همراه با بیحسی یا ضعف است، ممکن است نشانهی فتق دیسک یا فشار روی اعصاب باشد. در این شرایط:
اقدامات فوری:
استراحت کنید: از فعالیتهایی که درد شما را بیشتر میکنند، پرهیز کنید.
کمپرس گرم یا سرد:
برای کاهش التهاب، ۲۰ دقیقه یخ بگذارید.
برای آرامش عضلات، بعد از چند ساعت کمپرس گرم استفاده کنید.
مسکن ملایم: اگر پزشک توصیه کرده، داروهای ضد التهاب مثل ایبوپروفن (در صورت نداشتن حساسیت) مصرف کنید.
پوزیشن راحت: به پهلو بخوابید و یک بالش بین زانوها قرار دهید یا روی زمین دراز بکشید و زانوها را بالا بیاورید.
توصیه پزشکی:
اگر درد بهبود نیافت: فوراً به پزشک متخصص ارتوپد یا متخصص درد مراجعه کنید.
MRI یا تصویربرداری: برای تشخیص مشکل اصلی مثل فتق دیسک یا اسپاسم عضلانی، ممکن است تصویربرداری لازم باشد.
فیزیوتراپی یا تزریق موضعی: ممکن است درمان مناسبتری برای شما باشد.
هشدار:
اگر درد با علائمی مثل بیاختیاری ادرار یا مدفوع، ضعف شدید در پاها یا از دست دادن حس همراه است، فوراً به اورژانس مراجعه کنید. این علائم ممکن است نشاندهنده فشار شدید بر نخاع باشد.
سلام .مدتی هست عله کف زیر انگشت کوچک پای چپم چنان تیر میکشه ک دردش غیرقابل تحملی ک پاهام رو بشکل قائم میکنم برطرف میشه. و مدتیه کف پاهام همیشه سرد و یخ هست..ممنون میشم راهنمایی کنید
این علائمی که توضیح دادید میتواند به موارد زیر مرتبط باشد:
نوروپاتی محیطی: ممکن است ناشی از فشار یا آسیب به عصبهای کف پا باشد، به خصوص اگر تیر کشیدن به طور ناگهانی و شدید رخ میدهد.
فاسیای کف پا (Plantar Fasciitis): التهاب در بافتهای کف پا که میتواند درد شدیدی ایجاد کند، به خصوص زیر انگشتان یا پاشنه.
سوء گردش خون: سردی و یخزدگی کف پا ممکن است نشانه ضعف جریان خون باشد، که میتواند به دلیل بیماریهای عروقی محیطی یا دیابت باشد.
تنگی کانال عصبی یا مشکلات ستون فقرات: اگر عصبهای متصل به کف پا در ناحیه کمر یا ستون فقرات تحت فشار باشند، ممکن است باعث درد تیرکشنده شود.
سندرم تونل تارسال: فشار روی عصبهای تارسال (ناحیه نزدیک مچ پا) ممکن است درد و تیرکشیدن در کف پا ایجاد کند.
پیشنهادها:
استراحت و تغییر وضعیت پا: اگر با تغییر وضعیت درد کاهش مییابد، احتمالاً فشاری روی عصب یا عضله خاصی وارد میشود.
گرم کردن یا ماساژ: برای کاهش سردی پاها، میتوانید از جورابهای گرمکن یا ماساژ با روغنهای گرم استفاده کنید.
مشاوره با پزشک:
مراجعه کنید تا عصبها و عضلات بررسی شوند.
اگر سابقه دیابت دارید یا احتمال مشکلات عروقی وجود دارد، متخصص داخلی نیز میتواند کمک کند.
تصویربرداری: شاید پزشک شما برای اطمینان بیشتر از MRI یا نوار عصب (EMG) استفاده کند.
علائم شما نیاز به ارزیابی دقیقتری دارد، مخصوصاً اگر سردی پاها مداوم باشد یا درد شدت بگیرد. بهتر است زودتر پیگیری کنید.
درود
مدت یک ماهی هس که در ناحیه پای راست دچار گرفتگی همراه با درد شدید میشم حدودا ۱۳ بار سیتی نوار عصب ام آر ای آزمایش انجام دادم چیزی نشون نداده عضلات هم به گفته ماساژور منقبض زیاد نمیشه فقط درده قابل تحمل نیست برام
بیشتر صبح ها و هنگام راه رفتن میگیره لطف میکنید راهنمایی بفرمایید
با توجه به توضیحاتی که دادید و انجام آزمایشهای متعدد بدون نتیجه قطعی، احتمال وجود یک مشکل پیچیدهتر یا پنهان مطرح است. درد و گرفتگی مکرر در پای راست میتواند به عوامل زیر مرتبط باشد:
1. مشکلات عصبی پنهان:
حتی اگر MRI و نوار عصب نتایج طبیعی نشان دادهاند، ممکن است یک تحریک خفیف یا التهاب در اعصاب محیطی یا نخاعی وجود داشته باشد.
گاهی عصب سیاتیک یا اعصاب کوچکتر تحت فشار یا تحریک قرار میگیرند بدون اینکه در تصاویر به وضوح مشخص شود.
2. مشکلات عروقی:
انسدادهای خفیف یا کاهش جریان خون در عروق پا ممکن است باعث گرفتگی و درد هنگام راه رفتن یا استراحت شود. داپلر عروقی میتواند این مسئله را بررسی کند.
3. مشکلات عملکردی عضلات:
حتی اگر ماساژور انقباض عضلات را حس نمیکند، احتمال ضعف یا اختلال عملکردی در برخی عضلات وجود دارد. الکترومیوگرافی (EMG) برای بررسی عملکرد عمیق عضلات پیشنهاد میشود.
4. سندرمهای مرتبط با فاشیا یا عضلات:
سندرم کمپارتمان مزمن: ممکن است عضلات تحت فشار فاشیای خود باشند، که در برخی موارد علائم مشابه ایجاد میکند.
میوفاسیال پین سندروم: دردهای ارجاعی ناشی از نقاط ماشهای (Trigger Points) در عضلات.
5. دلایل التهابی یا خودایمنی:
برخی بیماریهای التهابی یا خودایمنی مانند فیبرومیالژیا، آرتریت یا واسکولیت ممکن است علائم مشابه ایجاد کنند. بررسی سطح مارکرهای التهابی مانند ESR یا CRP ممکن است کمک کند.
پیشنهادات:
مراجعه: برای مدیریت علائم و دریافت راهکارهای درمانی مثل تزریقهای موضعی یا بلوک عصبی.
تمرینات فیزیوتراپی: مخصوصاً برای کاهش گرفتگیها و تقویت عضلات پا.
استفاده از داروهای شلکننده عضلات یا ضد التهاب: با تجویز پزشک.
پیگیری تخصصی در زمینه روماتولوژی یا نورولوژی: در صورت ادامه علائم.