زانو درد مزمن جز آن دسته از مشکلات شایعیست که ممکن است هر فردی را در هر سنی درگیر کند. دلایل مختلفی میتواند در ایجاد زانو درد نقش داشته باشد، گاهی بهدلیل آسیبدیدگی، زانو دچار پارگی رباط یا پارگی غضروف میشود، همچنین برخی از مشکلات زمینهای از جمله آرتروز یا عفونت منجر به زانو درد میشود.
در اغلب مواقع، زانو درد، مشکلی جدی نیست و با راهکارهای خانگی قابل درمان است. مواقعی که بهصورت مزمن باشد، قطعا نیاز به بررسی توسط پزشک فوق تخصص درد خواهد داشت تا علت درد را شناسایی کند و درمانی موثری برای بیماران، بسته به مشکل ایجاد شده در نظر بگیرند.
درد موقتی زانو با درد مزمن بسیار متفاوت است. زانو درد مزمن در اغلب مواقع نیاز به درمان و بررسی توسط پزشک دارد. بهطور کلی عواملی که در ایجاد زانو درد مزمن نقش دارد به شرح زیر است:
در این شرایط بیمار دچار درد، التهاب و تخریب مفصل میشود.
احساس دردی که هنگام بالا رفتن از پلهها یا بالا رفتن از سطح شیبدار بدتر میشود.
با فعالیت بیش از حد، زانو دچار آسیبدیدگی و التهاب میشود.
زیر مفصل زانو، غضروف دچار آسیبدیدگی میشود.
بهدلیل تجمع اسید اوریک آرتروز ایجاد میشود.
در کیست بیکر مایع سینوویال در پشت زانو تجمع پیدا میکند.
یک بیماری التهابی مزمن است که در اثر خود ایمنی ایجاد میشود.
در اغلب مواقع بهدلیل وارد شدن ضربه به پا، دچار دررفتگی میشود.
در یک یا چند غضروف پارگی ایجاد میشود.
شایعترین این مشکل پارگی رباط صلیبی قدامی است.
استئوسارکوم (سرطان استخوان) در اغلب مواقع در زانو رخ میدهد.
مواردی که ممکن است درد مزمن زانو را بدتر کند:
اگر به ساختار زانو آسیب وارد شود، منجر به تورم و خونریزی خواهد شد. در صورتی که درمانی صحیح صورت نگیرد، با گذشت زمان به درد و مشکلی مزمن تبدیل خواهد شد.
هر یک از عواملی که منجر به زانو درد مزمن میشود، درمان خاص خود را دارد. بهطور کلی درمانیهایی که پزشک بر اساس شرایط بیمار در نظر میگیرد به شرح زیر است:
بورسیت زانو یکی از مهمترین علل زانو درد است. درمانی که برای این مشکل در نظر گرفته شده به شرح زیر است:
ویتامین D یک ماده مغذی موردنیاز بدن برای سلامت استخوانهاست. مطالعاتی که در این زمینه انجام شده نشان میدهد که سطح بالای ویتامین D میتواند باعث افزایش درد عضلانی و مفصلی شود.
معمولا علائمی که ناشی از کمبود ویتامین D در افراد مشاهده میشود، شامل درد عضلانی از جمله آرتریت روماتوئید یا RA است که در اغلب مواقع در زانوها، پاها و پهلوها ایجاد میشود.
جهت درمان خانگی، قرصهای بدون نسخهای که برای درمان زانو درد مصرف میشود، شامل ایبوپروفن و ناپروکسن سدیم است که به تسکین درد زانو کمک میکند. برخی از افراد نیز با استفاده از کرمهای حاوی بی حسی مانند لیدوکائین یا کپسایسین (فلفلی) جهت تسکین زانو درد استفاده میکنند.
افراد دچار اضافه وزن، بیش از هر فرد دیگر مستعد زانو در هستند. هر ۱ کیلو اضافه وزن، منجر به وارد شدن ۴ برابر فشار وزن بیشتر به زانو هنگام راه رفتن و بالا رفتن از پلهها خواهد شد. عوامل دیگری که خطر ابتلا به این نوع بیماری را افزایش میدهد به شرح زیر است:
درد مزمن زانو چه علائمی دارد؟
علائم درد مزمن برای هر فرد متفاوت است و بسته بهعلت ایجاد درد، علائم متفاوتی در بیمار ایجاد میشود. درد مزمن زانو به شکل زیر ایجاد میشود:
هنگامی که به فوق تخصص درد مراجعه میکنید، بر اساس علائمی که ذکر میکنید، پزشک روش تشخیصی متفاوتی در نظر میگیرد. راهکارهایی که برای تشخیص به کار برده میشود:
بر اساس تشخیصی که در این مرحله انجام میگیرد، درمانی موثر در نظر گرفته خواهد شد.
با در نظر گرفتن برخی از نکات میتوانید از دلایل زیادی که منجر به زانو درد میشود، جلوگیری کنید. این موارد به شرح زیر است:
۲ پاسخ
چقدر مقاله کامل و خوب بود
ممنون
🙌🙌