علت درد بازو در حالتهای مختلف
درد بازو نیز میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. زمانی که میگوییم دچار دست درد شدهایم، این درد ممکن است در قسمتهای مختلفی از جمله مچ، آرنج، شانه و بازو احساس شود.
شایعترین دردی که در بازو احساس میشود، آسیب یا فعالیت بیش از حد این قسمت از دست است. بسته به علت درد ایجاد شده، گاهی دردها بهصورت کوتاه مدت برطرف میشوند و برخی دیگر در طی طولانی مدت ادامه دارند.
علائمی که همراه با درد بازو بیمار احساس میشود
گاهی ممکن است بیمار علاوه بر درد بازو، علائم دیگری را نیز احساس کند که این موارد به شرح زیر است:
- قرمزی بازو
- احساس سفتی و سختی در بازو
- تورم در بازو
- تورم غدد لنفاوی زیر بازو
ارتباط درد بازو و سرطان
معمولا برخی از سرطانها مانند ریه و پستان میتواند در قسمتهای دیگر از بدن تاثیر بگذارند و منجر به درد شوند. بهطور مثال سرطان ریه ممکن است به دندهها، مهرههای ستون فقرات، اعصاب یا رگهای خونی گسترش پیدا کند.
این تومورها منجر به درد در تیغه شانه، قسمت فوقانی کمر و حتی بازوها میشود. همچنین درد یا بی حسی در بازو و شانه و تورم بازو در طرف پستان از نشانه اصلی سرطان پستان است.
به این دسته از دردها که بهدلیل آسیب به قسمتهای دیگر بدن منجر به درد میشود، درد ارجاعی میگویند که جهت تسکین نیاز به بررسی توسط پزشک متخصص درد دارد.
درد بازو هنگام خواب
اصولا سه مشکل و بیماری وجود دارد که منجر به درد بازو هنگام خواب میشود. مشکلاتی از جمله بورسیت، التهاب مفصل و آسیب به روتاتور کاف منجر به التهاب میشوند، به ویژه زمانی که قسمت آسیبدیدهی بازو تحت فشار قرار گیرد.
بهطور مثال زمانی که هنگام شب قصد خوابیدن دارید و به پهلو دراز میکشید، این شرایط منجر به درد بازو میشود.
استرس و درد بازو
اضطراب میتواند منجر به کشیدگی عضلات بازو شود و این تنش در نهایت باعث درد بازو خواهد شد. با این حال که تنش عضلانی نتیجه استرس و اضطراب است؛ اما، این شرایط نمیتواند تنها دلیل درد بازو باشد.
بهطور کلی زمانی که فردی دچار استرس و اضطراب باشد، هورمونها نیز تغییر میکنند. چنین شرایطی میتواند منجر به عدم عملکرد و حرکت دست، درد و تحریک عصب شود.
علت درد بازو هنگام بالا بردن دست
تاندونیت شانه، بورسیت شانه و گرفتگی از شایعترین آسیبهای شانه است. معمولا این دسته از افراد هنگام بالا بردن دست در انتهای شانه و بازوی خود احساس درد دارند. بهطور مثال حرکاتی مانند بلند کردن دست هنگام پوشیدن کت میتواند منجر به درد بیمار شود.
علت درد بازوی چپ
اگر بازو دچار درد شود، معمولا اولین علتی که به ذهن میرسد، این است که احتمال دارد دچار آسیبدیدگی شده باشد. گاهی درد در یک قسمت از بدن میتواند بهدلیل آسیب یا مشکلی در قسمت دیگری از بدن باشد.
درد در بازوی چپ دلایل مختلفی دارد که برخی از این موارد میتواند شامل آسیبدیدگی استخوان، گیرافتادگی یا مشکلات قلبی باشد.
اگر درد بازوی شما بهصورت ناگهانی ایجاد شده است و علائم دیگری مانند فشار در قفسه سینه دارید، باید فورا به پزشک مراجعه کنید تا بررسیهای لازم را انجام دهد.
علت درد ماهیچه بازو
آسیبهایی مانند کشیدگی یا رگ به رگ شدن میتواند باعث آسیب به عضلات (کشیدگی) یا رباطهای شما شود. علائم این عارضه میتواند شامل درد، تورم، کبودی، ضعف و اسپاسم عضلانی باشد.
کشیدگی یا رگ به رگ شدن معمولا خودبهخود بهبود پیدا میکند؛ اما، اگر علائم شما شدید باشد، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید.
بیشتر بخوانید: نوریت بازویی
درد بازو هنگام بالا بردن دست راست
درد عضلات همیشه مسئله نگرانکنندهای نیست. در صورتی که درد طولانی مدت باشد ممکن است نشان از یک مشکل جدی باشد.
اگر راست دست هستید، احتمالا از این دست فعالیتهای بدنی زیادی برای نوشتن، پرتاب کردن و بلند کردن استفاده میکنید.
چنین فعالیتهایی میتواند باعث احساس درد در دستان شما شود. بهطور کلی درد بازوی راست میتواند دلایل مختلفی داشته باشد.
امکان ایجاد چنین دردی میتواند به دلیل درد اسکلتی عضلانی مانند رگ به رگ شدن، کشیدگی عضله، بورسیت یا تاندونیت باشد. این مواردی که برای شما ذکر کردیم، بیشتر در افراد راست دست مشاهده میشود.
علت درد بازو در دو دست
سندرم تونل کارپال منبع شایع درد در دو دست و بازو است، این حالت زمانی ایجاد میشود که عصب میانی که حس انگشت شست، اشاره، میانی و انگشت حلقه را فراهم میکند، در حین حرکت در تونل کارپال مچ دست فشرده میشود.
آنژین که به دلیل کاهش جریان خون به قلب ایجاد میشود، میتواند منجر به درد در شانه یا بازو شود. حمله قلبی از دیگر مواردی است میتواند باعث درد در یک یا هر دو بازو شود.
علت درد بازوی دست چپ
دلایل مختلفی میتواند باعث ایجاد درد دست چپ شود. بهطور مثال اضطراب یکی از آن دلایل است. اضطراب عضلات بازو را منقبض میکند و منجر به درد میشود.
در صورتی که درد بهصورت ناگهانی و بدون هیچ دلیل واضحی باشد، ممکن است نشانه یک بیماری جدی مانند حمله قلبی یا آنژین باشد که نیاز به بررسی توسط پزشک خواهد بود.
دلایل احتمالی درد بازو
همانطور که پیش از این برای شما ذکر کردیم، درد بازو میتواند دلایل مختلفی داشته باشد که هر یک از این موارد را برای شما ذکر خواهیم کرد.
تحت فشار قرار گرفتن عصب
درد ناشی از عصب زمانی رخ میدهد که عصب تحت فشار زیاد توسط چنین قسمتهایی باشد:
- استخوانها
- ماهیچه
- غضروف
- تاندون
علائم دیگری که احساس میشود شامل موارد زیر است:
- مور مور
- بی حسی
- درد شدید
- ضعف عضلانی
پیچ خوردگی
رگ به رگ شدن یا پارگی رباط و تاندونها میتواند از علل بازو درد باشد. علائم شایع ناشی از پیچ خوردگی میتواند شامل تورم، کبودی، محدود شدن حرکات و… باشد.
تاندونیت
منظور از تاندونیت، التهاب تاندون است. این حالت معمولا در شانهها، آرنج و مچ دست رخ میدهد. تاندونیت ممکن است از خفیف تا شدید باشد. علائم دیگر شامل تورم، حساسیت به لمس و درد خفیف است.
آسیب به روتاتور کاف
این مورد بیشتر در افرادی ایجاد میشود که حرکات زیادی در بالای سر خود انجام میدهند، مانند نقاشان. علائم ناشی از این آسیب شامل درد در شانه و بازو است.
شکستگی استخوان بازو
شکستگی در استخوان بازو میتواند منجر به درد شدید شود. علائم شکستگی به شرح زیر است:
- تورم
- کبودی
- احساس درد شدید
- تغییر شکل بازو
- عدم توانایی در چرخاندن دست
روماتیسم مفصلی
آرتریت روماتوئید یک اختلال مزمن ناشی از التهاب است که در ابتدا مفاصل را تحت تاثیر قرار میدهد. علائم این بیماری شامل موارد زیر است:
- گرم شدن مفصل
- تورم مفصل
- احساس سفتی در مفصل
- خستگی
آنژین قلبی
منظور از آنژین درد قفسه سینه است، این حالت زمانی رخ میدهد که قلب اکسیژن کافی دریافت نمیکند و میتواند منجر به درد در بازو و شانه شود. همچنین آنژین یک مشکل اساسی در قلب است.
سکته قلبی
حملات قلبی زمانی رخ میدهد که خون بهدلیل عدم اکسیژنرسانی، به قلب نرسد. علائم دیگری که همراه این عارضه احساس میشود شامل موارد زیر است:
- احساس درد در هر یک یا هر دو بازو
- تنگی نفس
- احساس درد در قسمتهای دیگر از بدن مانند بازو
- حالت تهوع
- عرق سرد
- درد قفسه سینه
- سرگیجه
قرص برای درد بازو
نباید برای احساس درد در این ناحیه از بدن خودسرانه دارو مصرف کنید. توصیه میشود به متخصص درد مراجعه کنید تا پس از بررسی وضعیت شما بهترین درمان را با تجویز قرص و دیگر راهکارها برای شما در نظر بگیرد.
درمان خانگی درد بازو
از راهکارهای درمان خانگی که میتوان برای تسکین درد در نظر گرفت به شرح زیر است:
استفاده از کمپرس سرد و گرم
اگر درد بازو به دنبال تصادف یا جراحت ایجاد شده است، از یک کمپرس گرم برای تسکین درد بازو استفاده کنید. همچنین برای کاهش التهاب کمپرس گرم نیز کمککننده است.
اگر علاوه بر درد تورم نیز دارید، یک کمپرس سرد را به مدت نیم در ناحیه متورم شده قرار دهید. کمپرس گرم نباید بیش از بیست دقیقه در هر بار استفاده شود، همچنین نباید خیلی نزدیک به پوست باشد؛ زیرا امکان ایجاد سوختگی وجود دارد.
بستن بازو
برخی از افراد با بستن و فشرده کردن محلی که درد میکند، میتوانند درد بازوی خود را تسکین دهند. با در نظر گرفتن این روش میتوانید تورم را تسکین دهید و درد نیز کاهش یابد؛ اما نباید طوری باشد که باعث اختلال گردش خون شود.
از بریس یا بانداژ به دلخواه خود استفاده کنید و تا حد امکان در یک حالت ثابت و بالا نگه دارید.
داروهای مسکن بدون نسخه
راهکار دیگر، مصرف داروهای بدون نسخه است؛ اما به این معنی نیست که بدون مشورت پزشک شروع به مصرف دارو کنید. پزشک ابتدا باید وضعیت شما را بررسی کند و با توجه به شرایط شما بهترین داروی مسکن طی بازه زمانی مشخص تجویز شود.
استراحت کنید
با گذشت زمان مشکل شما التیام پیدا میکند و روند بهبودی را پشت سر میگذارید. بهطور کلی استراحت یک روشی موثر برای کاهش درد است.
اگر بیش از دو هفته درد شما ادامه داشت، باید برای بررسی بیشتر به متخصص مراجعه کنید تا روشهای درمانی موثرتری بسته به علت آن برای شما در نظر گرفته شود.
چه زمانی درد بازو خطرناک است؟
در اغلب مواقع درد با استراحت و مصرف داروهای مسکن برطرف میشود؛ اما اگر درد شدید در ناحیه بازو، کمر یا شانه به صورت ناگهانی داشتید یا درد فشار به قفسه سینه وارد میکند، نیاز به بررسی توسط پزشک دارید.
برای درد بازو به چه پزشکی مراجعه کنیم؟
در صورت تداوم داشتن درد در ناحیه بازو به شما توصیه میکنیم به متخصص درد مراجعه کنید تا به صورت تخصصی علت درد شناسایی و در نهایت بهترین روش درمانی برای شما در نظر گرفته شود.