کمردرد هنگام کار با کامپیوتر از مشکلات رایجی است که از سوی بسیاری گزارش میشود. امروزه اغلب افراد به واسطه فعالیتهای روزانه و شغلی که دارند، استفاده از کامپیوتر بخش مهمی از زندگی آنها شده است.
به همین جهت توصیه میشود طرز استفاده صحیح از آن را نیز به خوبی یاد بگیرید تا دچار عوارض و مشکلاتی در ناحیه کمر یا گردن نشوید.
در صورت عدم رعایت نکات مهم هنگام استفاده مکرر از کامپیوتر، باعث ایجاد کمردرد هنگام کار با کامپیوتر یا مشکلاتی در ناحیه ستون فقرات میشود.
بهطور کلی علائم اسکلتی عضلانی ایجاد شده در محل کار، در میان افراد میانسال بسیار رایج است.
نشستن طولانی مدت باعث ایجاد انواع مشکلات سلامتی برای مفاصل ستون فقرات و استخوانها میشود از جمله موارد زیر:
همه این موارد میتواند باعث عوارضی مانند فتق دیسک و به دنبال آن درد در بازو یا پا شود. علاوه بر این ممکن است بر انحنای ستون فقرات و تاثیر بگذارد و منجر به کج شدن کمر شود.
کمردرد هنگام کار با کامپیوتر است از شایعترین مشکلی است که به سه دلیل رخ میدهد:
صندلیهای اداری که بدن شما را در حالت مناسبی نگه ندارد و تراز بدنی ضعیف باشد، روی نواحی مختلف ستون فقرات فشار وارد خواهد کرد.
خم شدن بیش از حد به جلو، خم کردن بیش از حد سر به پایین یا آویزان کردن پاها میتواند باعث ایجاد مشکل در ستون فقرات شود.
تخمین زده شده که ۴۰ درصد از افراد مبتلا به کمردرد، هر روز ساعتهای طولانی را پشت میز کامپیوتر مینشینند و هیچ فعالیتی ندارند.
امروزه استفاده از لپ تاپ نیز بسیار رایج شده است، در واقع برای مواقعی کاربرد دارد که شخص دسترسی به کامپیوتر ندارد.
استفاده طولانی مدت از لپ تاپ منجر به افزایش مشکلاتی مانند دردها، فشارها و آسیبها همانند کمردرد هنگام کار با کامپیوتر در بین کاربران شده است.
مشکل اینجاست که صفحه لپ تاپ و کیبورد به یکدیگر نزدیکاند، قرار دادن مانیتور در ارتفاع مناسب برای کمر و گردن، باعث میشود دست و شانههای خود را بیش از حد بالا ببرید.
تا جایی که امکان دارد به جای استفاده از لپ تاپ، از کامپیوتر در ارتفاع مناسب استفاده کنید و در واقع باید به صورتی باشد که تجهیزاتی مانند صفحه کلید و موس را بتوانید بهصورت جداگانه استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: علت کمردرد هنگام ایستادن
برای جلوگیری از خطرات سلامتی مرتبط با فعالیتهای با رایانه و کمردرد هنگام کار با کامپیوتر، باید چند دقیقه در ساعت پیادهروی داشته باشید و همچنین تمرینات معمولی را برای تقویت عضلات انجام دهید.
هرچه عضلات کمر و گردن انعطافپذیری بیشتری داشته باشد، احتمال ابتلا به کمردرد کاهش پیدا میکند.
هنگام نشستن باید بدن و پاهای شما در یک زاویه قائم قرار گرفته باشد و پشت شما کاملا به صندلی تکیه داده شود.
اگر کودکان بیش از حد بازیهای ویدیویی انجام دهند، ممکن است دچار مشکلات جسمی و روانی شوند.
همچنین با انجام این دسته از بازیها احتمال بروز کمردرد هنگام کار با کامپیوتر در دختران بیشتر از پسران است و با افزایش سن احتمال ایجاد این مشکل بیشتر میشود.
با استفاده از مبلمان مناسب، وضعیت بدنی بهتر و رفتارهای سالم مانند استراحت کردن و محدود کردن زمان برای انجام بازیهای ویدیویی میتوان این خطرات را به حداقل رساند یا بهطور کلی از بروز آن جلوگیری کرد.
کمردرد هنگام کار با کامپیوتر که ناشی از نشستن طولانی مدت رخ می دهد، در اغلب مواقع جدی گرفته نمیشود.
اما موارد مشخصی وجود دارد که نباید نادیده گرفته شوند تا از ایجاد عوارض جلوگیری شود. همچنین نیاز به درمان فوری توسط متخصص درد خواهد بود.
این موارد را جدی بگیرید:
بهطور کلی ممکن است به واسطه شغل یا فعالیتهای روزانهای که دارید، مجبور باشید که طی طولانی مدت بنشینید.
شواهد مبنی بر آن است که افزایش کار با کامپیوتر با مشکلات مرتبط با سلامتی مرتبط هستند که باید به توصیههایی در خصوص هنگام کار با کامپیوتر توجه داشته باشید تا دچار عوارض ناشی از استفاده طولانی مدت از کامپیوتر یا نشستن طی طولانی مدت نشوید.
راهکارهای زیادی برای درمان کمردرد وجود دارد که یکی از بهترین آنها تزریق دیسکوژل است. پزشک متخصص درد معمولا روشهای کم تهاجمی و بسته را پیشنهاد خواهد کرد.