علت و درمان آرتروز آرنج
آرتروز از آن دسته از بیماریهای رایج در بین افراد است که امکان ایجاد آن در قسمتهای مختلفی از بدن وجود دارد. آرتروز آرنج یکی از قسمتهایی است که کمتر از انواع دیگر، از جمله آرتروز زانو ایجاد میشود.
با این حال در صورت مشکوک شدن به این بیماری باید فورا به پزشک مراجعه کنید تا به موقع تشخیص داده شود و درمانهای موثری انجام گیرد.
درد ناشی از آرتروز قطعا بسیار آزاردهنده است. در این مواقع میبایست به پزشک فوق تخصص درد جهت کنترل درد مراجعه کنید تا درمانی موثر برای شما انجام گیرد. در ادامه در رابطه با علائم و درمان این بیماری اطلاعات کاملی در اختیار شما قرار خواهیم داد.
آرتروز آرنج چه علائمی دارد
افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند، علائم یکسانی را تجربه نمیکنند. بهطور کلی علائمی که از آرتروز آرنج در افراد مشاهده شده به شرح زیر است:
- عدم ثبات در آرنج
- احساس سفتی و سختی
- مشکل داشتن در حرکت دادن مفصل
- ایجاد خار استخوان
- برخورد استخوان به یکدیگر
- قفل شدن مفصل
- تورم مفصل
علت ایجاد آرتروز آرنج چیست
هنگامی که مفصل دچار ساییدگی و پارگی شود، به غضروف محافظ استخوان آسیب میرساند و موجب از بین رفتن آن میشود. زمانی که غضروف از بین برود، استخوانها به یکدیگر ساییده میشوند.
آرتروز در آرنج ممکن است منجر به تغییر شکل و تورم و درد آرنج شود.
همانطور که پیش از این گفتیم آرنج کمتر از سایر قسمتهای بدن تحت تاثیر آرتروز قرار میگیرد؛ چراکه، رباط آرنج قدرتمند عمل میکند و مفصل این قسمت از بدن در برابر ضربات مقاومت بالایی دارند.
افرادی که بیش از سایرین در معرض خطر آرتروز آرنج قرار دارند
این بیماری میتواند منجر به ناتوانی افراد جهت انجام فعالیتهای روزمره شود. همه افراد ممکن است به آن مبتلا شوند اما برخی از افراد بهدلیل سبک زندگی، شغل یا عادتهای اشتباه به این بیماری مبتلا میشوند. بهطور کلی افراد با ویژگیهای زیر بیشتر در معرض خطر آرتروز آرنج قرار دارند:
- افرادی که فعالیتهای دستی و پرتکرار مانند چکش زدن را با دست خود انجام میدهند.
- افرادی که سابقه آسیبدیدگی یا شکستگی را در آرنج خود دارند.
- افزایش سن از دیگر مواردی است که فرد را مستعد ابتلا به این بیماری میکند.
- کسانی که در خانواده سابقه بیماری آرتروز آرنج را دارند.
آیا میتوان از آرتروز آرنج پیشگیری کرد
اگر به نکات مهم جهت مراقبت از دستان خود توجه داشته باشید تا حد زیادی میتوان از ایجاد این بیماری جلوگیری کرد. بهطور مثال آسیبدیدگیهایی مانند شکستگی، آسیب به رباط یا در رفتگی مفصل فرد را مستعد ابتلا به این بیماری میکند.
در برخی موارد نیز فعالیت مکرر در مفصل منجر به آرتروز خواهد شد. این امر بیشتر در افرادی که شغل یا فعالیت خاص و پر تکراری را مانند بیل زدن انجام میدهند، مشاهده میشود.
به همین جهت اگر بین فعالیتهای خود استراحت کافی داشته باشید یا اینگونه فعالیتهای پرتکرار را تا حد امکان به حداقل برسانید، از آرتروز آرنج جلوگیری خواهد شد.
آرتروز آرنج چگونه درمان میشود
زمانی که به پزشک برای درمان مراجعه میکنید ابتدا راهکارهای غیر جراحی را به شما پیشنهاد خواهد داد. بهطور کلی راهکارهای درمانی به شرح زیر است:
محدود کردن فعالیتهای پرتکرار
از ورزش و فعالیتهایی که به آرنج و دست فشار وارد میکند، خودداری کنید.
کنترل درد
در صورتی که بیمار بهدلیل آرتروز دچار درد شده باشد، میتواند از داروهای بدون نسخه مانند استامینوفن یا ایبوپروفن جهت تسکین درد مصرف کند.
اگر مصرف این داروها اثری بر کنترل درد نداشته باشد، پزشک دکتر محمد حسین دلشاد داروهای موثری از جمله تزریق داروهای استروئیدی را جهت کنترل درد بیمار در نظر خواهد گرفت.
فیزیوتراپی
تمرینات مخصوص تحت نظر فیزیوتراپیست، همچنین گرما و سرما درمانی از موارد موثر دیگری است، که در تسکین درد بیماران موثر عمل میکند و همچنین منجر به کاهش فشار در مفصل آسیبدیده خواهد شد.
در صورتی که هیچ یک از روشهای درمانی ذکر شده در کنترل شرایط بیمار و درمان بیماری او موثر نباشد، ممکن است یکی از عملهای جراحی زیر انجام گیرد:
- سینووکتومی
- آرتروسکوپی
- استئوتومی
- آرتروپلاستی