افراد مبتلا به آرتروز مچ دست علائمی مانند درد، تورم و سفتی مچ دست را تجربه میکنند. آرتریت روماتوئید، آرتروز و هرگونه آسیب در مچ دست میتواند باعث التهاب در مفصل این ناحیه شود.
راهکارهایی مانند تزریق استروئیدی، آتل مچ دست و داروهای ضد التهابی، درد و تورم را کاهش میدهد. تنها در مواقع نادر ممکن است افراد برای بهبود دامنه حرکتی و کاهش درد، نیاز به عمل جراحی داشته باشند.
آرتروز میتواند باعث درد و التهاب در مفصل مچ دست شود. مچ دست از استخوانهای کوچکی تشکیل شده است.
مفصلی که در این ناحیه قرار دارد، این امکان را به شما میدهد که دست خود را خم و صاف کنید یا حتی بچرخانید. آرتروز در مچ دست باعث تورم و التهاب دردناک در این مفصل دست میشود.
از آنجایی که شما در طی روز بهطور مکرر از دست خود استفاده میکنید، ممکن است مچ دست بیش از سایر قسمتهای بدن مستعد ابتلا به آرتریت و سایر مشکلات باشد.
ممکن است در نواحی مختلف مچ دست دچار التهاب در مفصل شوید. از انواع آرتریت مچ دست میتوان به این موارد اشاره کرد:
این نوع آرتریت زمانی اتفاق میافتد که استخوان رادیوس با استخوان اولنا در ساعد برخورد میکنند.
آرتریت در هشت استخوان کارپال کوچک در مچ دست ایجاد میشود.
آرتریت در قسمتی ایجاد میشود که دو استخوان ساعد و استخوان مچ دست به هم میرسند.
مفصل مچ دست بخشی از سیستم اسکلتی است. چندین استخوان به یکدیگر متصل میشوند تا مفصل مچ دست تشکیل شود.
غضروفی که در انتهای استخوانها وجود دارد، این امکان را به استخوانها میدهد که روی یکدیگر حرکت داشته باشند. سن و برخی از مشکلات مرتبط با سلامتی میتواند این غضروف را از بین ببرد.
زمانی که چنین مشکلی ایجاد میشود، استخوانها روی یکدیگر ساییده میشوند و در نهایت تورم، درد و سفتی را بههمراه دارد که به عنوان آرتروز مچ دست شناخته میشود.
علائم این بیماری بسته به علت آن متفاوت است. برای برخی از افراد علائم بهصورت شدید رخ میدهد و در زندگی روزمره آنها اختلال ایجاد میکند.
برای برخی دیگر نیز ممکن است علائم بهصورت خفیف و رفتوبرگشتی باشد. احساس درد در مچ دست یکی از علائم آرتروز مچ دست است.
زمانی که کف دست خود را میچرخانید یا سعی میکنید شیشهای را باز کنید یا دستگیرهای را بچرخانید، درد ممکن است بدتر شود. از دیگر علائم این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
زمانی که به متخصص درد مراجعه میکنید، ابتدا معاینات فیزیکی را برای شما انجام میدهد تا دامنه حرکتی شما را بررسی کند.
برای تشخیص دقیقتر ممکن است هر یک از این روشهای تشخیصی را نیز برای شما در نظر بگیرند:
درمانی که برای این عارضه در نظر گرفته میشود، به نوع آرتروز بستگی دارد. بهطور کلی درمان غیر جراحی که برای این بیماری در نظر گرفته میشود، شامل موارد زیر است:
اگر علائم بهقدری شدید باشد که در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشند. گزینههای جراحی که در این مواقع برای بیماران در نظر گرفته میشود شامل موارد زیر است:
در صورتی که متوجه چنین علائمی در دست خود شدید، به پزشک مراجعه کنید: