درد کتف از مشکلات بسیار شایعی است که میتواند به دلایل ساده یا جدی مانند حمله قلبی یا مشکلات کبدی ایجاد شده باشد. مشخص کردن علت درد تیغه شانه میتواند بسیار دشوار باشد.
با این حال با مراجعه به متخصص درد علت آن مشخص شده و با توجه به شدت و علت درد، درمان مناسبی در نظر گرفته خواهد شد.
بهطور کلی از دلایل احتمالی که منجر به درد کتف میشود، میتوان به مواردی مانند خوابیدن در وضعیت نامناسب، فشار ناشی از بلند کردن جسم سنگین، زمین خوردن، تصادف و… اشاره کرد.
در ادامه توضیحات بیشتری در این باره به شما خواهیم داد.
چندین مشکل استخوانی و مفصلی وجود دارد که میتواند باعث ایجاد درد کتف شود. از آنجایی که تیغه شانه یا کتف، یک استخوان است فرد ممکن است به دلیل شکستگی در این ناحیه درد داشته باشد.
علاوه بر این، ممکن است با افزایش سن، به دلیل ایجاد شرایط دژنراتیو فرد دچار درد کتف شده باشد. برخی از این شرایط به شرح زیر است:
همچنین لازم به ذکر است که نوعی آرتریت به نام اسپوندیلیت آنکیلوزان در بین افراد ۲۰ تا ۴۰ سال بسیار شایعتر است.
این نوع آرتریت در مرحله اول ستون فقرات را تحت تاثیر قرار میدهد، اما میتواند منجر به درد و التهاب در اطراف شود.
برخی از سرطانها نیز ممکن است باعث درد در شانهها و کتف شود. همچنین بیماریهایی مانند سرطان ریه، سرطان سینه و سرطان روده بزرگ باعث ایجاد درد کتف میشوند.
افرادی که دچار مشکل عضلانی هستند، ممکن است احساس درد کتف داشته باشند. همچنین در صورتی که آسیبدیدگی بافت به دلایل زیر ایجاد شده باشد، درد کتف رخ خواهد داد:
بهطور کلی در صورتی که عضلات شانه ضعیف باشد، خطر آسیبدیدگی و درد در ناحیه کتف را افزایش میدهد.
دردی که در سرتاسر شانه و کتف وجود دارد، میتواند نشانهای از مشکلات قلبی باشد که این مشکلات ناشی از چنین مواردی است:
درد شانه به دلیل حملات قلبی، بیشتر در خانمها مشاهده میشود. بهطور کلی هر فردی که درد شانه و سایر علائم قلبی مانند تنگی نفس را تجربه میکند باید فورا به دنبال اقدامات درمانی باشد.
درد کتف ناشی از ضربه و فعالیت بیش از حد قابل پیشگیری است. اقداماتی که میتوانید برای جلوگیری انجام دهید به شرح زیر است:
زمانی که به پزشک مراجعه میکنید، معاینات فیزیکی صورت میگیرد. در صورت نیاز، سایر روشهای تشخیصی نیز انجام میگیرد که این موارد به شرح زیر است: